Onze diensten

Sportfysiotherapie

Iedere sporter wil blessures voorkomen, maar krijgt ze soms toch. Zijn er al blessures, dan kost het vaak veel moeite om er weer vanaf te komen. Een mogelijke oorzaak is dat er met een te hoge intensiteit wordt getraind, waardoor overbelasting snel kan optreden. De hoge frequentie van beoefening geeft weinig gelegenheid tot rust. Juist die rust is nodig voor herstel.

Blessures zijn meestal de optelsom van zich herhalende blessures van een spier of pees die in de loop van de jaren zijn ontstaan, soms bij verschillende sporten of ongevallen. De eerste blessure geeft bij onvoldoende behandeling aanleiding tot een reeks blessures. Wanneer alleen de laatst ontstane blessure wordt behandeld, dan zal de basis van het probleem nooit gevonden en behandeld worden. Hierdoor kunnen vanzelf weer blessures ontstaan.

Een analyse van de sporter in zijn tak van sport op zijn niveau en een goede diagnose van het basisprobleem, vormen de basis voor een optimale behandeling.


Binnen onze praktijk is Misja gespecialiseerd in Sportfysiotherapie en zijn Marcel en Frits gespecialiseerd in Sportblessures.