Maatregelen en advies in verband met het coronavirus dd 30 september

Onze beroepsgroep KNGF adviseert ons, in samenwerking met het ministerie van VWS en het RIVM, wat betreft het beleid qua leveren fysiotherapeutische zorg tijdens deze coronasituatie. Dit betekend dat wij, met uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen, de fysiotherapeutische behandelingen en sporten tijdens en na de zwangerschap (welke nog steeds buiten is) mogen geven, wanneer u geen klachten of symptomen heeft van het COVID-19 virus.   

Wij zijn uiteraard erg blij met deze berichtgeving, maar wel is het van belang dat zowel wij als u zich houden aan de genomen voorzorgsmaatregelen.

De praktijk en de oefenzaal zijn ingericht op de 1 1/2 meterafstand regeling en er zijn looproutes aanwezig. Daarnaast zullen wij beschermd te werk gaan middels het dragen van een mondkapje in de behandelkamer en de oefenzaal. Desgewenst dragen wij handschoenen. 


Wat vragen wij van u?

  • Draag een mondkapje in de wachtkamer en tijdens de behandeling in de behandelkamer
  • Kom zo veel mogelijk alleen. Begeleiders dienen buiten de praktijk te wachten
  • Kom maximaal 5 minuten voor de afgesproken tijdstip de praktijk binnen
  • Houdt 1 1/2 meter afstand van iedereen in de praktijk
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst van de praktijk en kom daarna niet meer aan persoonlijke eigendommen 
  • Neem een badlaken mee
  • Gebruik gelieve thuis de wc

Voor verdere informatie over het beleid tijdens deze corona situatie verwijzen wij u naar www.rivm.nl


Behandelingen die op afstand gegeven kunnen worden zullen wij middels een e-consult (telefonisch of via videobellen) blijven uitvoeren. Wij kunnen u via deze weg adviezen geven en oefeningen op maat aanbieden. De zorgverzekeraars vergoeden deze e-consulten op dezelfde manier als een fysiotherapeutische behandeling in de praktijk. 

 

Bedankt voor uw medewerking!