Onze diensten

Algemene fysiotherapie

Algemeen fysiotherapie richt zich op ons dagelijks bewegen. Het menselijk lichaam is een bijzonder geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt.

Een algemene fysiotherapeut weet hier alles vanaf. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.


Via de huisarts of rechtstreeks

Uw arts kan u naar de fysiotherapeut verwijzen, maar u kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Alleerst vindt er een screening plaats. Daarbij wordt onderzocht of er een indicatie is voor fysiotherapie, of dat het verstandig is uw klachten eerst door uw huisarts te laten bekijken. Is fysiotherapie nodig? Dan volgt een vraaggesprek en onderzoek. Wij proberen uw klachten zo goed mogelijk in beeld te krijgen. 


Vragenlijst en behandelplan

De fysiotherapeut informeert naar persoonlijke - en omgevingsfactoren die kunnen samenhangen met uw klachten. Om een zo volldig mogelijk beeld te krijgen van uw klachten, maakt de therapeut vaak gebruik van vragenlijsten. Aan de hand van de uitkomsten van het vraaggesprek en het onderzoek wordt er een behandelplan opgesteld, een prognose gegeven en een afspraak voor verdere behandeling gemaakt.


Binnen onze praktijk is iedereen gespecialiseerd in Algemene fysiotherapie en staat ingeschreven in het CKR (Centraal Kwaliteitsregister).