Onze diensten

Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken, om zo de menselijke energiestromen te beïnvloeden. De methode bestaat al meer dan 3500 jaar en is nauw verbonden met Chinese filosofie.

Het doel van acupunctuur is om het evenwicht in het lichaam te herstellen door toepassing van naalden. Dit herstellen wil zeggen: het evenwicht in het lichaam weer in balans zien te krijgen. De naalden worden alles behalve willekeurig in het lichaam gestoken. Er wordt gebruik gemaakt van speciale punten, de acupunctuurpunten. Dit zijn punten op meridianen, waar je de energiestroom in de meridiaan kan beïnvloeden. Ieder acupunctuurpunt heeft een bepaald effect, of soms zelfs meerdere. Het gaat om de combinatie van punten en de manier, hoe diep of in welke richting, de naald in het lichaam wordt aangebracht, om voor een gewenst effect te zorgen.

Klik hier voor een actueel overzicht "Vergoedingen en premies 2018". 
Meer informatie over acupunctuur is te vinden op www.acupunctuur.nl.


Binnen onze praktijk is Wim gespecialiseerd in Acupunctuur en is lid van het NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).