Onze diensten

Medical taping

Medical taping komt van oorspong uit Japan, het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale tape. De tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Het verschil tussen de gewone sporttape en de tape die gebruikt wordt voor medical taping ligt in het feit dat de tape rekbaar is tot 130 a 140 % van de oorspronkelijke lengte. Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. Deze tape is juist gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

Een voordeel van deze methode is dat de tape dagen kan blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat er een 24-uurs herstel plaatsvindt in tegenstelling tot een reguliere behandeling. Vaak wordt er zelfs doorgetraind. Andere voordelen zijn dat de tape ongeveer de dikte en gewicht heeft van de huid, hypoallergeen is, ademend en bezit geen contra-indicaties voor het gebruik.


Binnen onze praktijk zijn Wim, LindaMartin en Yvonne gespecialiseerd in Medical taping.