Onze diensten

ZwangerFit / MamaFit

Je bent zwanger! Gefeliciteerd! Een prachtige periode in je leven is aangebroken. Een periode waarin jij de nodige lichamelijke veranderingen ondergaat. Speciaal voor zwangeren verzorgen wij de cursus ZwangerFit. Tijdens deze cursus leer je je veranderende lichaam kennen en goed te grbuiken tijdens je zwangerschap, je bevalling en na de geboorte van je kindje. In deze atieve zwangerschapsbegeleiding waarin verantwoord bewegen en trainen centraal staan, wordt je begeleid door een opgeleide ZwangerFit trainer / coach. 


Inhoud van de cursus

De ZwangerFit / MamaFit cursus bestaat uit een actief deel en een informatief deel. Elke week sport je een uur en 1 keer per maand kan je een coachingsles bijwonen waarbij alles omtrent je zwangerschap en bevalling besproken wordt. Onderwerpen die je kunt verwachten zijn onder andere bekken / bekkenbodem, start van de bevalling, ademhaling, kraamperiode en een partnerles. 

De wekelijkse actieve lessen starten met bewegen op muziek als warming-up en het optimaliseren van je conditie door middel van cardio-apparatuur. Daarna is er aandacht voor verschillende oefeningen voor romp, armen, benen en oefeningen die je rug- en bekkenbodemklachten helpen voorkomen of verminderen. Iedere les sluit af met ontspannings- en ademhalingsoefsoefeningen, waarbij bewustwording van de bekkenbodem centraal staat.


Wanneer starten met ZwangerFit / MamaFit

Je kan starten met ZwangerFit vanaf je 12e zwangerschapsweek en doortrainen tot je bevalling. Ongeveer vier tot zes weken na je bevalling kun je MamaFit weer oppakken. Tot wanneer je MamaFit nodig hebt is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Op maandagavond is er een actieve les van 19:00 - 20:00 en van 20:15 - 21:15. Elke tweede maandag van de maand is er van 19:45 - 19:30 een coachingsles.

De lessen worden gegeven in de oefenzaal van Gezondheidscentrum het Kristal (Distelvlinderlaan 210).
 

Kosten

Je begint de ZwangerFit cursus altijd met een totaalpakket (10 actieve lessen + 4 coachingslessen) of met een strippenkaart van 10x. Na aanschaf is er voor een periode van 12 weken een plaats voor je gereserveerd. Vanaf 32 weken zwangerschap en na de bevalling is het ook mogelijk om een strippenkaart van 5x af te nemen. Gedurende 7 weken zal er een plaats voor je gereserveerd zijn. 

 

Inschrijfkosten eenmalig  € 15,00
ZwangerFit Totaalpakket   € 135,00
Strippenkaart 10x  € 100,00
Strippenkaart 5x  € 50,00
Proefles / Losse actieve les  € 12,50
4 ZwangerFit coachingslessen  € 40,00 
Losse coachingsles  € 12,50


ZwangerFit is een erkende zwangerschaps-cursus en wordt door veel zorgverzekeraars, afhankelijk van het pakket, (deels) vergoed.


Inschrijfformulier ZwangerFit

  Inschrijfformulier MamaFit  


Video


Binnen onze praktijk is Linda gespecialiseerd in het geven van ZwangerFit / MamaFit